Armádní půlmaraton

„QUI DURAT VINCIT – Kdo vytrvá, vítězí“

Ve čtvrtek 29. září v odpoledních hodinách se v pardubické posádce konal již 12. ročník „Armádního půlmaratonu“ velitele 14. pluku logistické podpory.

Počasí závodu přálo a tak si trasu dlouhou 21 097,50 metrů mohli užít všichni závodníci. Zapojili se nejen zaměstnanci resortu obrany a složek integrovaného záchranného systému, ale také žáci vojenských škol a další sportovní nadšenci. Kdo si netroufl na celou trasu, mohl využít možnosti štafetového závodu dvou až čtyřčlenných družstev. Trasa závodu vedla z areálu kasáren přes Pardubice až na Kunětickou horu. Až do 18. kilometru běželi závodníci rovinatým terénem. Pak ale následoval závěrečný, více než tříkilometrový, výstup až na nádvoří Hradu Kunětická hora a tento úsek opravdu prověřil síly a odhodlání všech závodníků.

Na start závodu se postavilo 20 mužů v kategorii junior (18-35 let), 34 mužů v kategorii senior (35 let a více), 9 žen a stejný počet štafet. Ve dvě hodiny odpoledne závod odstartoval a do cíle úspěšně dorazilo celkem 71 závodníků. Vyhlášení proběhlo za přítomnosti velitele 14. pluku logistické podpory plukovníka gšt. Miroslava Horáčka v amfiteátru pod Kunětickou horou.

Na prvním místě v kategorii muži junioři se umístil četař Jan M. s výsledným časem 1:16:58,50, na druhém místě byl desátník David J. a třetí místo obsadil četař Radek H. GRATULUJEME!

V kategorii mužů seniorů první příčku vybojoval David K. s časem 1:18:40,13, druhé místo, s minutovým rozdílem, obsadil nadrotmistr Vlastimil H. a třetí místo patří kapitánu Rostislavu P. GRATULUJEME!

Ani ženy však v závodě nezahálely a předvedly krásné sportovní výkony. Především nadporučice Martina K., která celou trasu půlmaratonu dokončila v nádherném čase 1:34:12,92, si odnesla zasloužené první místo a v celkovém pořadí, nehledě na kategorie, se umístila na 21. místě. Na druhé místo v kategorii ženy se probojovala podplukovnice Kamila B. a třetí místo patří praporčici Vendule M. GRATULUJEME!

Letos poprvé se podařilo štafetovému družstvu porazit jednotlivce  s časem 1:16:49,15

Kapitán P., rotmistr M., desátník P. a desátník N. se umístili na druhé příčce a třetí místo v této kategorii, s půlminutovým odstupem, vybojovali desátník V., četař B., desátník K. a desátník J.

Výsledky zde: Hlavní závod a Štafety