Armádní půlmaraton 2023

Už potřinácté se ve čtvrtek 31. srpna uskutečnil tradiční armádní půlmaraton velitele 14. pluku logistické podpory. Letošní ročník přinesl také dvě novinky. Tou první je záštita, kterou nad závodem osobně převzal primátor Pardubic Jan Nadrchal. Druhou je otevření závodu pro veřejnost. Běžet z pardubických kasáren až na Kunětickou horu tedy mohli nejen vojáci a zaměstnanci resortu obrany, ale i závodníci z řad široké veřejnosti.

Předchozích jedenáct ročníků bylo organizováno pouze pro resortní běžce. Ten dvanáctý už organizátoři otevřeli pro zájemce ze složek Integrovaného záchranného systému. Díky pozitivnímu ohlasu veřejnosti a rostoucímu zájmu rodinných příslušníků vojáků i dalších zájemců, byl letošní přebor přístupný také veřejnosti.

Trasa závodu, dlouhá přes 21 km, odstartovala ve čtvrtek 31. srpna ve 14 hodin v areálu kasáren letiště Pardubice, pokračovala přes městskou část Svítkov a přilehlé okolí k mostu přes řeku Labe. Podél řeky pak běžci pokračovali přes Rosice, kde byl první měřený mezičas. Dále se pokračovalo do Brozan, Rábů a na Kunětickou horu. Půlmaraton měl jako jediný privilegium umístit cílovou rovinku na nádvoří hradu Kunětická hora. Vyhodnocení a ocenění vítězů jednotlivých kategorií se uskutečnilo v areálu amfiteátru pod hradem.

Vítězem se stal Kudrna Zbyněk z týmu ELM Trade Racing Team s krásným časem 1:17:56. Kompletní výsledky zde